Sari la conținut

Mircea Diaconu intră în cursa pentru Cotroceni

Mircea Diaconu a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținute pe treptele Ateneului Român că are intenția de a candida la alegerile prezidențiale din toamna acestui an, deși, potrivit celor spuse de acesta, „nu îl recomandă nimica”, fiind „un om banal, cel mai banal om din România”.

Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit și simt că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că și pot, a declarat acesta.

Actorul, fost europarlamentar independent, a precizat că misiunea de a strânge cele 200.000 de semnături necesare pentru intrarea în competiția pentru câștigarea celei mai înalte funcții în stat este aproape imposibilă, motiv pentru care cere sprijinul cetățenilor, al societății civile și al partidelor politice.

Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetățenilor, asociații de toate felurile. În 2014, am cerut același gen de sprijin care a venit de la cetățeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetățenească, a declarat Mircea Diaconu, referindu-se la campania în urma căreia a câștigat un mandat de europarlamentar.

Imagine: facebook.com/pg/mirceadiaconu.independent