Sari la conținut

Viorica Dăncilă: „Cert este că ALDE a vrut să iasă de la guvernare și să se alăture Pro România”

Viorica Dăncilă și-a început declarațiile de la finalul ședinței CEx printr-un atac la ALDE, pe care liderul PSD îi acuză că au abandonat responsabilitatea guvernării. Aceasta a precizat apoi că PSD a hotărât cu unanimitate de voturi continuarea guvernării pentru a duce la capăt programul votat de cetățeni în 2016:

În unanimitate colegii au susținut că trebuie să continuăm guvernarea, avem responsabilitate față de cei care ne-au acordat votul în 2016 pentru implementarea programului de guvernare, responsabilitate pe care ne-am asumat-o împreună cu ALDE.

Președintele PSD a declarat că este de neînțeles decizia luată de ALDE astăzi, cu atât mai mult cu cât aceasta nu a avut la bază dorința lui Călin Popescu Tăriceanu de a candida la prezidențiale. În opinia acesteia, este cert că ALDE a vrut să iasă de la guvernare pentru a forma o alianță cu Pro România. Cu toate acestea, Viorica Dăncilă, dincolo de interesele sau deciziile politice, pentru social democrați cel mai important este ceea ce se întâmplă cu România, a precizat Viorica Dăncilă.

Pentru noi este o decizie de neînțeles din partea ALDE – Am încercat să vedem ce stă în spatele acestei decizii, pentru că nu putem vorbi de restructurare, de un nou program de guvernare, pentru că acesta este programul cu care PSD și ALDE s-au prezentat împreună în fața cetățenilor, a adăugat aceasta.

PSD va începe negocieri pentru a obține o majoritate parlamentară, urmând să folosească toate pârghiile pe care le are la dispoziție pentru a duce la capăt programul de guvernare, a menționat liderul social democrat.