Sari la conținut

Dan Barna: România funcționează în regim de avarie

Aflat la Constanța în turneu electoral, președintele USR, Dan Barna, a declarat că România funcționează astăzi în regim de avarie, iar țara noastră are nevoie de o schimbare acum. Mai „cu perdea”, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale îl atacă din nou pe Klaus Iohannis, spunând că președintele are o forță extraordinară a mesajului și că el va fi un președinte implicat, activ, nu doar în situații de criză extremă, ci tot timpul.

România funcţionează astăzi în regim de avarie, ţara noastră are nevoie fundamentală de o schimbare acum, nu peste cinci ani, nu peste zece ani. (…) Preşedintele României are o forţă extraordinară în puterea mesajului şi în forţa inspiraţiei pe care poate să o dea comunităţii. (…) Îmi propun să fiu un preşedinte implicat, activ, nu doar în situaţiile de criză extremă, ci şi în bucuriile şi necazurile societăţii, acelea care ne fac să vrem să mergem mai departe aici, şi nu în străinătate, a declarat acesta.

În opinia sa, din cauza PSD România a ajuns o țară din care jumătate dintre tineri vor să plece, iar acest lucru trebuie schimbat.

Eu le propun românilor o alternativă activă, pentru viitor, în această campanie pentru alegerea preşedintelui României. Imaginaţi-vă cum ar arăta un tur doi la prezidenţiale, pentru Europa şi pentru România, un tur doi între candidatul PNL şi USR-PLUS. Va fi un semnal puternic că românii au înţeles că varianta postcomunistă a PSD, care ne-a scufundat timp de 30 de ani, a ieşit din istorie şi va fi un semnal foarte bun de însănătoşire, a continuat Barna.