Sari la conținut

Viorica Dăncilă, șah la Iohannis: Premierul sesizează Curtea Constituțională

Drept răspuns la atacurile de astăzi ale președintelui Klaus Iohannis, care a acuzat Guvernul că nu a făcut mai nimic după tragedia Caracal și că este responsabil de o guvernare eșuată, premierul Viorica Dăncilă a transmis că va sesiza CCR pentru conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului în interes electoral, a afirmat astăzi prim-ministrul, într-un discurs-fluviu în care a înfierat nu doar acțiunile „candidatului Iohannis” care lansează mesaje de campanie de la tribuna prezidențială, ci și activitatea Opoziției, despre care aceasta afirmă că nu este îndreptată către interesele cetățenilor, ci către interese proprii, electorale.

Pentru că românii merită să nu fie implicați și sacrificați de către președinte în numele ambiției prezidențiale, Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict juridic cu șeful statului. Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost-gust pe care-l fac cei cărora le-au dat votul. Fie că realizează sau nu, tot la vot vor fi sancționați pentru toate aceste dovezi de egoism, de inconștiență și de lipsă de responsabilitate pentru țară, a spus Viorica Dăncilă într-o declarație de presă de la sediul PSD din Kiseleff.