Sari la conținut

Rovana Plumb, propusă comisar pentru Transporturi

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat astăzi la Bruxelles componența noului executiv comunitar, precum și distribuția portofoliilor către statele-membre. Astfel, propunerea României, Rovana Plumb, urmează să primească portofoliul Transporturilor, dacă va trece de audieri și de votul din Parlamentul European.

Rovana Plumb este deputat în Parlamentul European (vicepreședinte al Grupului Socialiștilor și Democraților) și a ocupat, la nivel național, posturile de ministru al mediului și schimbărilor climatice, ministru al muncii, ministru al fondurilor europene, ministru al educației și ministru al transporturilor. Ea se va ocupa de portofoliul Transporturi, a declarat astăzi președintele Comisiei Europene în anunțul oficial de la Bruxelles.

Comisarii desemnaţi vor fi audiaţi în comisiile de specialitate din Parlamentul European, între 30 septembrie și 8 octombrie, urmând ca, ulterior, Parlamentul European să dea votul final pe componența Comisiei, care-și va începe activitatea pe 1 noiembrie.

Fotografie: Captură video Euronews