Sari la conținut

Legea Recursului Compensatoriu, abrogată de Parlament

Legea Recursului Compensatoriu a fost abrogată astăzi în plenul Camerei Deputaților, cu 272 de voturi „pentru” și nici unul „împotriva” actului normativ inițiat de PNL în luna februarie a acestui an, dar respins inițial de Senat.

Deputatul Florin Roman de la PNL a afirmat în plenul Camerei Deputaților că Recursul Compensatoriu este cel mai nociv act normativ din ultimii 30 de ani, atrăgând atenția că legea ar fi putut fi abrogată încă din luna februarie.

În februarie erau eliberaţi 12.000 de deţinuţi, astăzi sunt 22.000 de deţinuţi eliberaţi. Dacă aţi fi avut înţelepciunea să ascultaţi şi să luaţi măsuri, 10.000 de deţinuţi nu ar mai fi umblat liberi pe stradă, nu ar mai fi dat în cap, a declarat acesta.

La rândul său, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Nicușor Halici (PSD), a susținut în dezbatere că doar o mică parte dintre deținuții eliberați care au recidivat au beneficiat, de fapt, de recursul compensatoriu, precizând că este important ce va face de acum Guvernul, dat fiind că CEDO solicită soluționarea condițiilor neconforme din penitenciare.

Ce este foarte interesant de văzut este ce o să facă Guvernul, pentru că CEDO ne-a spus «veniți cu soluții». Din partea PSD, va avea susținerea în condițiile în care aceste soluții sunt sustenabile și în avantajul societății în ansamblul său”, a afirmat Halici.