Sari la conținut

PNL susține anularea pensiilor speciale / Ponta: Ceea ce se propune acum este un populism

PNL a decis susținerea anulării pensiilor speciale, cu excepția celor acordate cadrelor militare și magistraților, a anunțat astăzi vicepremierul Raluca Turcan, adăugând că, prin această măsură, se vor elimina „inechitățile din sistem”.

Dorim ca în paralel cu anularea unor privilegii să venim cu o lege a pensiilor care să elimine inechitățile din sistem prin stabilirea ca punct de plecare a principiului contributivității, a afirmat astăzi Raluca Turcan.

În replică, Victor Ponta acuză liberalii că nu au intenții serioase cu privire la tăierea pensiilor speciale, pentru că, în realitate, vor fi afectați prea puțini beneficiari și se vor economisi doar 50 de milioane de lei, în timp ce pensiile foarte mari rămân neatinse.

Tot ce spune Guvernul PNL că va face cu “pensiile speciale” deocamdată rămâne o vorbă goală – praf în ochii oamenilor! Singura soluție constituțională, europeană, sustenabilă și echitabilă este impozitarea suplimentară a tuturor pensiilor și salariilor peste anumite praguri (de 5.000 – respectiv 10.000 și 15.000 de RON)/ ceea ce se propune acum este un populism și o lipsă de competență și viziune specifică anului 2010 – și va avea aceleași rezultate! a scris Victor Ponta pe Facebook.