Sari la conținut

De ce nu votează ALDE moțiunea de cenzură PSD-UDMR

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban depusă astăzi de parlamentarii PSD și UDMR nu va fi susținută de ALDE, a anunțat președintele formațiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu, care motivează această decizie cu argumente atât împotriva social democraților, cât și împotriva liberalilor.

ALDE nu va vota moțiunea de cenzură depusă azi de PSD!

Nu o să o votăm din două motive:

1) ALDE susține alegerea primarilor în două tururi, pentru că astfel vor avea o legitimitate reală. Alegerea în două tururi reprezintă revenirea la normalitatea democratică. Mai mult, va mai domoli din hegemonia partidelor mari, a căror invenție a fost alegerea într-un singur tur.

2) Sunt prea multe dovezi că această asumare nu este de fapt decât o apăsare pe trăgaci pentru declanșarea alegerilor anticipate. Ca să fie clar tuturor cârcotașilor: nu ne este frică de alegerile anticipate! Însă, este o idee proastă să paralizăm România cu o discuție interminabilă despre anticipate și, mai ales, este un dezastru ca acest lucru să se întâmple. România trebuie să facă eforturi să arate că e o țară stabilă din punct de vedere politic. Avem nevoie de investiții și atât investitorii români, cât și cei străini caută stabilitate. Declanșarea unei crize politice pentru anticipate presupune un efect foarte sever asupra economiei. De aceea, Guvernul ar trebui să mizeze pe asigurarea stabilității și creșterii economice, nu pe jocuri politice care să producă o criză politică, arată Călin Popescu Tăriceanu într-o postare Facebook.