Sari la conținut

Guvernul Orban începe să pună pe hârtie măsurile de sprijin pentru companii

Astăzi s-a adoptat un prim set de măsuri de sprijin pentru companiile și angajații afectați de șocul economic generat de epidemia de coronavirus, potrivit declarațiilor premierului Ludovic Orban, care a precizat la începutul ședinței de guvern faptul că între aceste măsuri se află susținerea de la bugetul de stat a plății șomajului tehnic și asigurarea capitalului de lucru pentru companii.

Am ales formula pentru că foarte multe companii afectate funcționau foarte bine, cu profitabilitate, plata la timp a taxelor, iar ele sunt afectate de o conjunctură de moment. Odată ce trece vârful epidemiei, aceste companii vor avea capacitatea de a reveni la normal și vor avea nevoie de angajații formați în timp, a declarat Ludovic Orban.

În ce privește măsura asigurării capitalului de lucru, aceasta va viza toate companiile, potrivit premierului:

Vom lua măsuri în ce privește asigurarea capitalului de lucru. Vizează toate companiile, trebuie să fim cu atenția în egală măsură asupra activităților economice ce pot continua în condiții normale și să asigurăm capitalul de lucru și resursele financiare necesare. În mod clar va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, alocările financiare pentru un program amplu de investiții, a adăugat Ludovic Orban.

Foto: Captură video Facebook PNL