Sari la conținut

Rugăminte către pensionari din partea președintelui: „Nu vă expuneți inutil unui risc uriaș”

Klaus Iohannis a transmis astăzi pensionarilor rugămintea de a respecta distanțarea socială în contextul epidemiei de coronavirus, arătând că acesta îi afectează în cea mai mare măsură pe cei vârstnici. Președintele îi roagă pe aceștia din urmă să limiteze deplasările dacă nu sunt de strictă necesitate, lansând, totodată, un apel la români să aibă „mare grijă de părinții și bunicii noștri, dar de la distanță”.

Toate datele o arată și situația de până acum din România o confirmă: noul coronavirus are o particularitate aparte și poate fi letal într-o proporție mult mai mare pentru persoanele în vârstă, față de cele tinere. În țările puternic afectate de acest virus, majoritatea covârșitoare a deceselor s-au înregistrat în rândul persoanelor de peste 65 de ani, oameni care au imunitatea mai scăzută și suferă și de o altă serie de probleme de sănătate (…)

Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș. Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate. Este singura cale prin care puteți să vă protejați și să-i protejați și pe ceilalți de boala și suferința pe care le provoacă acest virus.

Președintele îndeamnă la unitate într-o vreme în care e nevoie de compasiune, generozitate și altruism:

În momente de cumpănă, în care suntem puși în fața celor mai dure provocări, atunci arătăm cine suntem cu adevărat. Este timpul compasiunii, al generozității și altruismului, trăsăturile de caracter definitorii ale unui popor greu încercat de istorie. (…) Eu cred în noi, românii, în forța noastră interioară și știu că uniți putem răzbi și de această dată, așa cum am făcut-o de nenumărate ori în trecut, a mai spus Klaus Iohannis.