Sari la conținut

Ministrul Finanțelor, precizări pentru IMM-uri: Nu au nevoie de certificat de stare de urgență pentru accesarea liniei de credit

IMM-urile nu vor avea nevoie de certificat de stare de urgență pentru a accesa linia de credit pentru investiții sau capital de lucru garantată de Guvern, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu:

Nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să acceseze acea linie de credit pentru investiţii sau capital de lucru, care sunt garantate în funcţie de sumă, până la 90% din credit, cu dobânda subvenţionată 100% pe perioada stării de urgenţă.

Pentru acestea, aşa cum scrie şi în ordonanţa 29/2020, nu este nevoie de certificat de stare de urgenţă. Am vrut să clarific acest lucru, pentru că am văzut foarte multe informaţii în spaţiul public, neadevărate, a declarat acesta.

Potrivit ministrului de Finanțe, Executivul este „foarte aproape” de găsirea unei soluții pentru clienții băncilor – pentru moment, guvernul este în discuții cu BNR și cu sistemul bancar.

Imagine: Facebook PNL