Sari la conținut

PNL vrea să impoziteze cu până la 95% pensiile speciale

Liberalii vor să impoziteze cu până la 95% pensiile speciale, printr-o serie de amendamente depuse de liderii deputaților și senatorilor PNL, Florin Roman și Daniel Fenechiu, la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 29/2020.

Astfel, pensiile care nu respectă contributivitatea ar urma să fie impozitate progresiv, de la 10% pentru cele cuprinse între 2.001 – 4.000 lei, la 60% pentru pensiile speciale cuprinse între 4.001-7.000 lei și la 95% îmn cazul pensiilor speciale care trec de 7.000 lei.

Vizate de amendamentele celor doi liberali sunt cele ale parlamentarilor, magistraților (inclusiv judecătorii CCR), funcționarilor Curții de Conturi, Avocatului Poporului, personalului navigant și al celui diplomatic, excepție făcând pensiile polițiștilor și ale militarilor.

Este vremea solidarității și a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum atât de multă nevoie. (…) Suntem în această situație pentru că Legea inițiată de parlamentarii PNL, de abrogare a pensiilor speciale, adoptată de Parlament, a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului. Și încă nu are o soluție! a scris senatorul liberal Alina Gorghiu pe Facebook.