Sari la conținut

Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM: Peste 7.400 cereri, depuse în 2 ore și jumătate de la redeschiderea IMM Invest

Interesul pentru programul guvernamental de sprijin pentru IMM-uri relansat astăzi este mare, arată Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii, care a anunțat depunerea a peste 7.400 de solicitări la doar două ore și jumătate de la deschiderea aplicației.

Încă din primele minute de la deschiderea aplicaţiei, un număr impresionant de IMM-uri au accesat programul, astfel la ora 9.30 peste 6.200 de utilizatori erau înregistraţi în diferite etape de înscriere în aplicaţie, iar peste 2.600 de aplicanţi finalizaseră cu succes înscrierea. Operatorii FNGCIMM au început deja să prelucreze primele solicitări, din cele peste 7.400 înregistrate după doar două ore şi jumătate de la deschiderea aplicaţiei, arată Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii într-un comunicat de presă.

Reamintim că aplicația IMM Invest a fost relansată astăzi, după 11 zile de blocaj apărut chiar în momentul lansării inițiale, din 17 aprilie. Și acum există posibilitatea unor întârzieri în procesul de aplicare, menționează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri:

Aplicaţia funcţionează în parametri optimi, însă dorim să le semnalăm solicitanţilor că există posibilitatea ca, în unele cazuri, să apară o întârziere (…) Precizăm că aplicaţia funcţionează corespunzator şi că este important să se acorde un timp rezonabil de răspuns. Nu este necesară retransmisia mail-ului în mod repetat, au precizat reprezentanții FNGCIMM.