Sari la conținut

Fără număr: Rudele și activiștii de partid puși de ministrul „Grindă” de la PNL în funcții publice

Se pare că, în România, funcția de ministru te aranjează pe viață… mai ales dacă ești rudă cu ministrul PNL Ion Ștefan „Grindă”, norocosul care s-a trezit cu o pleașcă de casă de 910 metri pătrați fiindcă „a greșit constructorul o grindă și a ieșit mansarda etaj”.

Ei bine, norocul pare să se țină scai nu doar de actualul ministru al Dezvoltării, ci și de rudele și apropiații săi, care s-au văzut numiți în funcții publice deși singurul lor merit este că sunt pilele, cunoștințele sau relațiile lui Ion Ștefan.

Noi am descoperit 26 până acum, dar pariem mai degrabă că cei cadorisiți de domnul Grindă cu posturi călduțe plătite din bani publici sunt sau cel puțin vor fi fără număr, mai ales că Guvernul Orban mai are de stat la putere cel puțin până la alegerile parlamentare.

Îi enumerăm mai jos, în caz că vreți să-i felicitați pentru carierele lor de succes:

 1. Dorina ȘtefanSoția verișorului ministrului Grindă. Conduce Centrul județean Vrancea al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).
 2. Nicolae Ștefan Verișorul ministrului Grindă și soțul sus-numitei Dorina Ștefan. Este consilier la Direcția Antigrindină, posibil viitor director al Centrului de comandă al Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea.
 3. Ionuț LăţcanVerișorul soției ministrului Grindă. Este propus pentru preluarea șefiei Electrica.
 4. Florin Jan VasilacheFinul ministrului Grindă. Este consilier al ministrului Agriculturii.
 5. Sergiu-Marian Bordea-ȘtefanSoțul nepoatei ministrului Grindă. Numit șef al Finanțelor Galați fără concurs și promovat a doua zi, tot fără concurs, director general adjunct la Fisc pentru regiunea sud-est a țării.
 6. Sorin MihăilescuCumătrul ministrului Grindă. Tocmai a fost numit director general al Regionalei de Căi Ferate Galați.
 7. Gheorghiță BerbeceChelner, consilier personal al ministrului Grindă și activist PNL Vrancea. A fost numit Prefect de Vrancea.
 8. Iulian BerbeceFiul sus-numitului Gheorghiță Berbece. A ajuns din ajutor de șef de post la Vulturu direct în funcția de consilier al secretarului de stat în Ministerul de Interne, Pompiliu Norocel Stroe.
 9. Elena Codruța MihalacheVerișoara lui Gheorghiță Berbece. S-a ajuns! Din stomatolog la Păunești a ajuns șefă a Spitalului Județean Focșani.
 10. Ana Maria Dimitriu – Consilier local PNL și consiliera personală a ministrului Grindă, a „donat” 1,4 milioane lei către PNL la europarlamentarele din 2019. A fost numită în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Vrancea.
 11. Cătălin Bunghez – Medic stomatolog la Soveja și iubitul sus-numitei Ana Maria Dimitriu. A fost numit director la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.
 12. Drumea Alina Ramona – Consilier local PNL și apropiată a ministrului Grindă, totodată una dintre favoritele acestuia.
 13. Patricia GălățanuManichiurista ministrului Grindă. Este consilier la Ministerul Dezvoltării.
 14. Iulia Crețu – Iubita ziaristului de dreapta Sebastian Oancea, fostă ziaristă la Ziarul de Vrancea, publicație cu afinități liberale. Este consiliera ministrului Grindă în Ministerul Dezvoltării.
 15. Simona Costea – Fiica unui activist PNL și angajat Balcanic Prod (firma ministrului Grindă). Este consiliera aceluiași ministru Grindă în Ministerul Dezvoltării.
 16. Pompiliu Norocel Stroe – Teolog, consilier județean PNL și apropiat al ministrului Grindă. Este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.
 17. Liviu Bostan – Cunoscut ca omul de casă al ministrului Grindă. A fost angajat în Corpul de Control al ministrului Dezvoltării (adică Grindă).
 18. Ovidiu BurdușaConsilier județean PNL. Numit pentru „merite deosebite“ secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.
 19. Victor Ciumac – Consilier județean și apropiat al ministrului Grindă. Este consilier la Guvernul României.
 20. Nicu Tănase – Cel mai vocal consilier local PNL, bineînțeles apropiat al ministrului Grindă. A fost numit șef la ARR Vrancea.
 21. Vraciu DorinaConsilier județean PNL. Este șef al Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea.
 22. Adrian Crețu – Fost consilier județean și secretar general adjunct PNL Vrancea. Este membru în Biroul Politic Județean și purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului.
 23. Camelia CrețuSoția purtătorului de cuvânt al Prefecturii, a fost angajată inițial la Primăria Jariștea (fief PNL). Este singurul candidat înscris la concursul organizat de Direcția de Statistică Vrancea pentru funcția de conducere de șef serviciu grad II la Serviciul de cercetări statistice de întreprinderi și exploatații agricole, prețuri și demografie.
 24. Alexandra Mazilu – Manichiuristă, fostă militantă #rezist, activistă PNL și apropiată a ministrului Grindă. „Voluntară” la DSP Vrancea, unde a găsit un post călduț de șofer pentru soțul ei.
 25. Baclov MihaelaConsilier local PNL la Mărășești. În prezent este secretară „voluntară” la DSP Vrancea.
 26. Druga AndreeaSora ei este fina ministrului Grindă. Este consiliera prefectului de Vrancea.