Sari la conținut

PSD pune tunurile pe Guvern: Amenință cu moțiune de cenzură și pregătește încă 3 moțiuni simple

PSD face opoziție asiduă la Guvern: După ce au trecut de Parlament moțiunea simplă depusă împotriva ministrului Finanțelor și au anunțat citirea celei împotriva ministrului Agriculturii pe data de 18 mai, social-democrații susțin că pregătesc încă trei moțiuni pentru miniștrii lui Orban și că se gândesc la o moțiune de cenzură împotriva actualului Executiv.

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat încă din seara trecută că partidul pe care-l conduce și aliații social-democraților vor depune o moțiune de cenzură după încheierea stărilor de urgență și de alertă:

Lucrăm la un proiect politic şi la un proiect legislativ economic, împreună şi cu alţi parteneri politici de la alte formaţiuni şi când vom avea creionat acest proiect şi această variantă economică pentru români, vom veni cu o moţiune de cenzură, sub nicio formă în această perioadă de stări de urgenţă sau stare de alertă. Am propus colegilor mei ca în lunile iulie şi august Parlamentul să funcţioneze în sesiune extraordinară, cu alte cuvinte, să nu avem vacanţă parlamentară, a anunțat Marcel Ciolacu în cadrul unei emisiuni TV.

Potrivit acestuia, „dacă vom continua aşa, cel puţin economic va fi un dezastru”, dat fiind că nu există în prezent niciun plan economic pe termen scurt și mediu în afara celui propus de PSD, nici Executivul lui Ludovic Orban, nici președintele Klaus Iohannis neînaintând un astfel de proiect.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al social-democraților, Lucian Romașcanu, a anunțat astăzi că PSD va sancționa în Parlament miniștrii de Interne, al Sănătății și al Educației.

Luni vom citi moţiunea împotriva ministrului Agriculturii şi, de asemenea, am început lucrul la alte trei moţiuni simple adresate Ministerului de Interne, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.