Sari la conținut

Florin Cîțu promite că nu vor fi reduse pensiile și salariile

Nu se va pune problema de austeritate în sectorul bugetar și nu va exista nicio discuție cu privire la tăieri de pensii și salarii, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, după apariția rezultatelor economice din primul trimestru al acestui an, potrivit cărora PIB-ul României s-a menținut pe creștere atât trimestrială, cât și anuală.

Eu vă spun de acum că nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010. Nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau astfel de decizii. Vă spun din capul locului că nu se va ajunge la aşa ceva (…) Repet, nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii sau pensii. Acestea trebuie scoase din spaţiul public, a declarat Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor rămâne optimist în ce privește evoluția economică a țării noastre în următoarea perioadă, acesta susținând că, dată fiind creșterea econonomiei din primul trimestru al acestui an, probabilitatea ca în 2020 să avem recesiune tehnică a scăzut:

A crescut foarte mult probabilitatea ca în acest an să nu avem recesiune tehnică. Recesiunea tehnică este definită ca două trimestre consecutive de contracţie economică. Faptul că avem în primul trimestru această creştere economică reduce foarte mult şansele unei recesiuni tehnice. Este un lucru important pentru că România se finanţează de pe pieţele internaţionale, de pe pieţele interne şi avem nevoie de credibilitate, a adăugat ministrul.