Sari la conținut

PSD, ALDE, ProRomânia vor comisia de anchetă „Sparanghelul” / Alina Gorghiu spune că e inutilă

Înființarea unei comisii pentru anchetarea încălcării legii în contextul plecării muncitorilor sezonieri la cules de sparanghel în Germania în plină pandemie și carantină a fost aprobată astăzi de către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Inițiată de liderii PSD, ALDE și ProRomânia, solicitarea de creare a acestei comisii care va fi supusă votului în plenul reunit al Parlamentului permite anchetarea încălcării restricțiilor impuse prin ordonanțele militare emise în perioada de urgență, în urma căreia mii de români au fost transportați pe 8 și 9 aprilie din localitățile de origine, unele aflate în carantină cu strictă supraveghere militară, la Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj Napoca.

Liberalii se opun înființării Comisiei „Sparanghelul”, prin vocea vicepreședintelui Senatului, Alina Gorghiu, partidul aflat la guvernare taxând-o ca „inutilă” dat fiind că Violeta Alexandru și Bogdan Aurescu, ministrul Muncii și de Externe, au răspuns deja întrebărilor din Parlament la audierile din comisiile de specialitate.

E inutil! Scopul este de a şicana miniştri din Cabinetul Orban, care la audierea de săptămâna trecută din Senat au dat, preţ de 3 ore, toate lămuririle necesare! În toată această perioadă, în care PSD are conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului şi deţine majoritatea împreună cu sateliţii, au înfiinţat comisii de anchetă doar pentru subiecte de presă, nu pentru că interesul public i-ar mâna, a declarat pentru Agerpres Alina Gorghiu, care a acuzat PSD că duce în derizoriu ideea de comisie de anchetă.