Sari la conținut

Lucian Bode: Până la sfârşitul anului vor începe lucrările la peste 150 km de autostrăzi şi drumuri expres

Până la finalul acestui an vor fi începute lucrări la peste 150 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, a declarat astăzi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, menționând că Executivul și-a propus 3 obiective: continuarea lucrărilor începute, demararea unor noi lucrări și dezvoltarea infrastructurii pentru următorul deceniu.

În primul rând, ne-am propus să nu închidem niciun şantier şi acest lucru l-am reuşit. Contractele sunt toate în derulare, iar plăţile sunt făcute la zi. În al doilea rând, ne-am propus să deschidem noi şantiere. Am dat ordinul de începere pentru noi lucrări, 70 de kilometri, până la sfârşitul anului la peste 150 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres vor începe lucrările efectiv în România, potrivit ministrului.

Când spun demarăm lucrări noi spun semnăm contracte pentru proiectare şi execuţie sau realizare studiu de fezabilitate sau proiect tehnic, după caz, pentru proiecte noi. A treia direcţie de acţiune a Guvernului este legată de viziunea în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii zece ani, a subliniat acesta.

Imagine: Fb/Lucian Bode