Sari la conținut

Veste bună pentru companii: Își pot amâna plata taxelor până la 25 octombrie

A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență care permite firmelor amânarea plății taxelor până la data de 25 octombrie și care asigură totodată scutirea de la impozitul specific a companiilor din sectorul HoReCa.

În cazul firmelor care-și vor amâna plata taxelor până la data de 25 octombrie, acestea nu vor plăti penalități de întârziere pentru obligaţiile fiscale scadente după data de 21 martie 2020.

În ce privește companiile din sectorul HoReCa, acestea vor fi scutite de la plata impozitului specific pe durata celor trei luni în care activitatea lor a fost întreruptă total sau parţial.

Între facilitățile oferite de Guvern prin OUG se numără, totodată, o scutire de la plata celei de-a doua tranşe pentru contractele de închiriere a plajelor, ca și o scutire de TVA cu drept de deducere pentru livrările de măşti de protecţie individuale şi ventilatoare medicale pentru terapie intensivă necesare pentru constituirea rescEU, rezerva de capacităţi UE, efectuate până la data de 1 octombrie 2020.