Sari la conținut

Iohannis promite autostrăzi, căi ferate și spitale din bani europeni

La finalul unei ședințe cu miniștrii Guvernului Orban, președintele Klaus Iohannis a declarat că cele 80 de miliarde de euro fonduri europene negociate la Bruxelles sunt suficiente pentru construirea de autostrăzi și căi ferate, pentru modernizarea infrastructurii energetice și de mediu, pentru digitalizarea economiei și administrației și pentru investiții în Educație și în Sănătate.

Am stabilit domeniile prioritare pe care le vom finanța cu acești bani; fiindcă ne dorim ca România să prospere în următorii ani și asta nu se poate face decât prin investiții masive în domeniile cu impact major pentru cetățeni.

Noi facem o prioritate zero din investițiile în infrastructură. Avem bani să construim autostrăzi, căi ferate, să modernizăm infrastructura energetică și de mediu, să implementăm programe de digitalizare în economie, în administrație, să investim în infrastructura din Educație și din Sănătate. Românii vor avea astfel acces la servicii de sănătate de calitate, de care vor beneficia în spitale moderne, la standarde europene, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele susține că, împreună cu guvernul Orban, va valorifica la maximum cele 80 de miliarde de euro de la UE, în beneficiul românilor.