Sari la conținut

De la 1 septembrie se redeschid sălile de spectacol și restaurantele

Teatrele, cinematografele, sălile de spectacol și restaurantele se vor putea redeschide începând cu data de 1 septembrie în condiții speciale, a anunțat președintele Klaus Iohannis într-o declarație făcută la Palatul Cotroceni, precizând că vor fi totuși aplicate restricții de funcționare a acestora la nivel local, în funcție de situația infectărilor COVID-19.

Sunt două domenii în care consider că este cazul, este important să se reia activitatea, atât cât se poate și acolo unde se poate, în condiții de siguranță.

Primul sector (…) este zona culturală. Teatrele și cinematografele, sălile de spectacol în general se vor putea deschide probabil începând cu 1 septembrie – sigur, în condiții speciale de siguranță, vor trebui lăsate locuri libere între spectatori, trebuie toată lumea să poarte mască, trebuie respectate anumite condiții speciale care vor fi stabilite de specialiști. Dar cred că este important ca, acolo unde condițiile permit, să se reia actul de cultură. Ce am fi fără cultură? Cred că este important..

Al doilea sector care este în suferință și unde cred că este bine de asemenea să se reia activitatea, acolo unde se poate, este sectorul HoReCa, în special funcționarea restaurantelor în interior (…) ținând cont de condiții sanitare specifice și ținând cont de condițiile specifice din localitatea respectivă.

Specialiștii vor stabili probabil mâine un prag, o cifră, care descrie riscul de infectare, iar acolo unde acest prag va fi depășit, în plan local, prin decizia Comisiei Județene, se va restricționa funcționarea restaurantelor în interior.

Conform președintelui, momentul este potrivit redeschiderii sălilor de spectacol și restaurantelor, dat fiind că „am învățat cum să ne comportăm în pandemie”.