Sari la conținut

Ludovic Orban ceartă USR: „Nu au câştigat nimic din mesajul ăsta coroziv prin care ne atacă pe noi de dimineaţă până seara”

Premierul Ludovic Orban recunoaște că a crescut tensiunea politică între PNL și USR și se arată dezamăgit de atacurile la adresa liberalilor care vin în rafală dinspre partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Întrebat cum se raportează la o alianță cu USR post-alegeri generale, Ludovic Orban a declarat că cine se bate cu liberalii face un serviciu PSD, dat fiind că „singurul partid care are capacitatea de a bate PSD este PNL” – astfel, orice vot care nu se îndreaptă către liberali este un vot acordat social-democraților, consideră liderul PNL.

Noi ne luptăm cu PSD. Dacă alţii consideră că pot să câştige voturi atacându-se pe noi şi îşi consumă o mare parte din energie, nu se bate cu PSD-ul, ci se bate cu noi, de fapt, până la urmă ajung să facă un serviciu PSD. (…) Treaba noastră este să ne prezentăm oferta de guvernare, să aratăm ce vrem să facem în următorii patru ani, să îi convingem pe români că singura şansă reală pentru dezvoltarea României în următorii patru ani este PNL şi că singurul partid care are capacitatea de a bate PSD este PNL. Dacă nu votează cu noi, este ca şi cum ar vota cu PSD, ca şi cum ar vota ca PSD-ul să poată să câştige alegerile, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, atacurile dinspre USR se datorează campaniei electorale, dat fiind că până acum, toate partidele de dreapta au luptat împreună împotriva social-democraților:

Faptul că acum a început campania…. Şi la locale a fost la fel, a crescut tensiunea politică, părerea mea e că nu au câştigat nimic din mesajul ăsta coroziv prin care ne atacă pe noi de dimineaţă până seara. Nu câştigă nimic pentru că lumea vede, noi suntem potenţiali parteneri, noi vom forma mai mult ca sigur o majoritate, cum să îl ataci pe cel cu care tu vrei să faci o înţelegere? Noi acum şi la Bucureşti, şi la Timişoara, şi la Constanţa, noi formăm majorităţi între PNL şi Alianţa USR-Plus. Nu sunt credibili într-un astfel de mesaj. Sunt convins că mai devreme sau mai târziu se vor opri, a explicat Ludovic Orban.