Sari la conținut

16.000 lei pe luna va fi pensia specială a lui Ponta, cea mai mare pensie de parlamentar

Victor Ponta este unul dintre cei mai… speciali oameni din această țară, dacă ne gândim la pensia de nabab pe care o va primi după retragerea din activitate. Exact 16.473,6 lei ar lua liderul Pro România în fiecare lună de la statul român dacă s-ar pensiona mâine, de peste 10 ori mai mult decât un român cu pensie medie de 1.588 lei! E de înțeles acum de ce, în urmă cu 5 ani, prim-ministrul Victor Ponta a reintrodus TOATE pensiile speciale care fuseseră tăiate de Emil Boc în criză.

Dar, dacă aproape 3.400 de euro pensie vi se pare prea mult, stați liniștiți! Banii aceștia sunt doar pentru activitatea din Parlamentul României, fiindcă peste ei, Victor Ponta va primi pensie și pentru anii petrecuți în posturi de înaltă demnitate ale statului român – a fost și prim-ministru și ministru și secretar de stat – ca și pentru activitatea de 6 ani din magistratură.

Dintre toate funcțiile ocupate de actualul președinte Pro România, cea mai bănoasă pare să rămână însă cea de parlamentar, care, chiar și până la pensie, îi umple buzunarele acestuia lună de lună: are o indemnizație brută de 20.800 lei în calitate de lider de grup parlamentar la Camera Deputaților, o sumă forfetară care înseamnă nu mai puţin de o indemnizaţie şi jumătate brută, diurne, cazări, telefon, tabletă șamd. Fără număr!

De la Micul Titulescu, la Marele Nabab

Norocul nostru și al bugetului de stat este că, potrivit legii, pensia specială se acordă în limita a 3 mandate de parlamentar, calculându-se ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizaţia brută lunară aflată în plată.

În cazul lui Victor Ponta, cu 20.800 de lei indemnizație brută lunară, în 3 mandate acesta și-a asigurat o pensie de 16.473,6 lei, astfel: 144 luni x (0,55% x 20.800 lei).