Sari la conținut

Ludovic Orban vrea să revină la conducerea Guvernului. USR-PLUS nu prea e de acord

Pentru a încheia conflictul privind conducerea Camerei Deputaților, disputată atât de Dan Barna, cât și de Ludovic Orban, președintele PNL s-a autopropus premier la întâlnirea care a avut loc la Vila Lac cu liderii USR-PLUS, potrivit unor surse apropiate negocierilor din partidele de dreapta, citate de Mediafax.

Inițiativa fostului prim-ministru liberal vine în replică la propunerea făcută de Dan Barna, care viza cedarea șefiei Camerei Deputaților în favoarea deputatului USR-PLUS Cătălin Drulă, cei trei lideri din coaliția de guvernare urmând să intre în Guvern ca vicepremieri.

Liderii USR-PLUS vor discuta miercuri propunerea lui Ludovic Orban de a reveni la conducerea Guvernului susținut de coaliția PNL-USR-PLUS-UDMR, însă șansele ca aceasta să fie acceptată sunt destul de mici, dat fiind că liberalul și-a dat demisia în urmă cu doar câteva zile și că este dezavuat de membrii tinerei formațiuni politice.

Dacian Cioloș, co-președintele USR-PLUS, a dat deja de înțeles că varianta Ludovic Orban nu va fi acceptată:

Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România, a scris acesta pe pagina Facebook.