Sari la conținut

Premierul interimar vrea să ducă mesajul vaccinării „până la cel care stă în fața porții sau pe o bancă în parc”

Succesul campaniei de vaccinare anti-COVID va depinde în foarte mare măsură de modul în care vor comunica autoritățile, a declarat în ședința de Guvern de astăzi premierul interimar Nicolae Ciucă, ce a precizat că informațiile cu privire la vaccinare trebuie să ajungă până la „cel care stă în fața porții sau pe o bancă în parc”.

Succesul acestei campanii va depinde în foarte mare măsură de modul în care vom comunica și modul în care, așa cum spunea cineva ieri, vom reuși să ajungem să ducem mesajul la cel care stă în fața porții sau pe o bancă în parc să înțeleagă și să aibă tot ceea ce ține de informațiile necesare să poată să ia această decizie, a afirmat acesta.

Anterior, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat avizarea vaccinului anti-COVID de către Agenția Europeană a Medicamentului pe data de 21 decembrie, în România urmând să ajungă o primă tranșă „simbolică” de 10.000 de doze care vor fi distribuite către spitalele de boli infecțioase.

Într-o primă etapă, în luna ianuarie, vom primi în jur de 600.000 de doze, iar vaccinarea va fi adresată către corpul medical din unitățile publice și private, de aceea centrele de vaccinare în prima lună vor fi la nivelul unităților medicale. În București sunt 32 de astfel de unități medicale care vor fi centre de vaccinare, a afirmat ministrul Sănătății.