Sari la conținut

400.000 din cei 3 milioane de elevi din România nu au acces la internet

Circa 400.000 din cei 3 milioane de elevi din România nu au acces la internet acasă, potrivit subsecretarului de stat din Educație Jean Badea, care și-a exprimat speranța ca, în decurs de doi ani, să existe internet în toate comunitățile.

Aproximativ 400.000 de elevi din 3 milioane de elevi nu au acces la internet acasă. E vorba de comunitățile în care nu există conexiune de internet acasă (…) Unii dintre acești 400.000 au un telefon, dar nu beneficiază de internet. Sper ca în doi ani, din discuțiile pe care le avem, în funcție și de prognoza pe care și Ministerul Comunicațiilor a făcut-o în doi ani vom avea internet în toate comunitățile, a afirmat Badea în conferința de lansare a strategiei de digitalizare a educației.

Subsecretarul de stat în Educație a precizat că targetul ministerului din care face parte este ca fiecare elev să beneficieze de conexiune minim 4G și a menționat pregătirea unui program social de vouchere pentru internet, care să fie alocate în comunitățile defavorizate.

Ne interesează fiecare elev în parte și un elev, dacă nu are, noi trebuie să susținem măsuri inclusiv pentru un elev. (…) Targetul pe care ni l-am propus este ca fiecare elev să beneficieze de conexiune minim 4G în ideea în care să existe o viteză suficientă că să poată participa inclusiv la lecții sincron ca să poată accesa cum trebuie resursele, platformele educaționale (…) Dacă un elev nu își permite abonamentul la internet, statul să îi dea un voucher, a subliniat Badea.

Categorii

Guvernare.net, Ştiri

Etichete