Sari la conținut

Ministrul Muncii: Alocațiile vor crește de două ori anul viitor

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu încă 20% la jumătatea lui 2021, a anunțat astăzi ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Și pensiile vor fi majorate totodată, însă nu cu 40%, a sugerat aceasta.

Vor crește. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună. Pentru plata alocațiilor, vă reamintesc că noi am avut o gândire de creștere etapizată, pentru a putea face față bugetul acestei solicitări de dublare a alocațiilor. Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani, a precizat Violeta Alexandru pentru RFI.

Ministrul Muncii a subliniat, totodată, că atât creșterea pensiilor, cât și a alocațiilor, este prevăzută în programul de guvernare 2020-2024.

În programul de guvernare, pentru noi, lucrurile sunt foarte clare, vor crește atât pensiile, cât și alocațiile. Prima poză a încasărilor la buget o avem la finalul acestui an, când se pregătește bugetul pentru anul viitor. În funcție de această situație, pentru că toate plățile se fac funcție de încasările la buget, Ministerul Finanțelor va avea o comunicare publică concretă vizavi de cuantumul creșterii, mă refer la pensii, a adăugat Violeta Alexandru.