Sari la conținut

Florin Cîțu: În ritmul acesta, vom putea ajunge la 100.000 de vaccinuri pe zi

Dacă se păstrează ritmul campaniei de vaccinare, România va ajunge la o capacitate de 100.000 de vaccinuri pe zi, a declarat premierul Florin Cîțu, potrivit căruia în prezent țara noastră are o capacitate de 20.000 de vaccinuri zilnice.

A început mai lent (programul de vaccinare, n.r.), dar am văzut că ieri deja aveam 230 de centre care funcționau și cred că ritmul acesta este cel bun.

Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează și cred că (…) 20.000 de vaccinuri pe zi este un ritm foarte bun în această perioadă.

Dar trebuie să accelerăm acest ritm, pentru că intenția noastră este ca, de la jumătatea săptămânii viitoare, să trecem la etapa a II-a pentru vaccinare (…) va trebui să avem acele centre în afara spitalelor și e vorba de 932 de centre (…), a declarat Florin Cîțu.

București, Dolj, Iași, Cluj, Suceava, Mureș Sibiu și Timiș sunt județe unde progresul este semnificativ, a precizat prim-ministrul, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița și Teleorman fiind județele în care ritmul de vaccinare nu este satisfăcător.

Dacă păstrăm acest ritm, vom ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi capacitate, a adăugat premierul Florin Cîțu.