Sari la conținut

Guvernul vrea să crească salariul minim brut cu 70 de lei în 2021

Guvernul vrea să crească salariul minim brut pe țară cu 70 de lei brut în 2021, valoarea acestuia urmând să ajungă de la 2.230 de lei în prezent la 2.300 de lei/lună.

La nivelul Guvernului vom decide creşterea salariul minim pe economie pentru anul viitor cu un procent care va ţine cont de argumentele reprezentanţilor sindicatelor, ai patronatelor, precum şi de contextul economic şi social. Ne dorim să asigurăm o viaţă mai bună pentru români, având însă grijă să păstrăm locurile de muncă şi să protejăm iniţiativa antreprenorială, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, după consultări avute cu ministrul Muncii și cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.

Creșterea de 70 de lei brut a salariului minim brut pe țară garantat în plată a fost stabilită în contextul în care reprezentanții sindicatelor au solicitat creșterea salariului minim pe economie la 2.400 de lei lunar, iar cei ai patronatelor au solicitat înghețarea salariului minim pe economie la nivelul actual, cel puțin pentru primele luni ale anului viitor, argumentând situațiile dificile cu care se confruntă anumite sectoare economice, arată Executivul.

Hotărârea privind stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată va fi adoptată în ședința Guvernului din 30 decembrie 2020.