Sari la conținut

Ludovic Orban atacă tirul de moțiuni simple propuse de PSD: „Tendinţă de politicianism demagogic”

Depunerea de moțiuni simple împotriva miniștrilor recent instalați la Palatul Victoria este o „tendință de politicianism demagogic”, acuză liderul PNL, Ludovic Orban, în replică la anunțul social-democraților care au afirmat azi că vor iniția o a doua moțiune simplă împotriva unuia dintre miniștrii Guvernului Cîțu – de data aceasta, Claudiu Năsui.

V-am mai spus: să te apuci să depui moţiuni simple împotriva unor miniştri la o lună, două de la preluarea mandatului arată o tendinţă de politicianism demagogic. Aşteptăm să vedem moţiunea. În ceea ce ne priveşte, noi suntem solidari cu partenerii de guvernare şi cu siguranţă vom vota împotriva unei moţiuni depuse de PSD, a precizat Ludovic Orban, prezent în Parlament.

În cursul zilei de astăzi, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că partidul său va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui:

În Biroul Politic Naţional am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, pentru ce a văzut o ţară întreagă, bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute, el nu face acum decât să blocheze un program de finanţare de 500 de milioane de euro. După dezbaterile pe buget, vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei, a precizat Grindeanu.

Moțiunea simplă anunțată de PSD împotriva ministrului Claudiu Năsui este cea de-a doua inițiată de social-democrați în această sesiune parlamentară, săptămâna trecută o alta, depusă împotriva lui Vlad Voiculescu, fiind respinsă în Camera Deputaților.