Sari la conținut

Bugetarii primesc peste 50 de sporuri în prezent, susține fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru

În sistemul bugetar există în prezent peste 50 de sporuri diferite care se acordă angajaților statului din învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, cultură, diplomaţie, justiţie şi Curtea Constituţională, apărare, ordine publică, securitate naţională și administraţie, susține fostul ministru liberal al Muncii, Violeta Alexandru, potrivit căreia nu este singurul avantaj pe care-l primesc bugetarii.

Pe lângă sporuri pentru condiţii de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru muncă în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate sau pentru păstrarea confidenţialităţii, angajații de la stat primesc majorări de salariu și în urma creșterii vechimii în muncă sau pentru participarea la proiecte europene, adaugă Alexandru.

Am terminat de centralizat informaţiile. 7 familii ocupaţionale de funcţii bugetare (învăţământ, sănătate şi asistenţă socială, cultură, diplomaţie, justiţie şi Curtea Constituţională, apărare, ordine publică şi securitate naţională, administraţie). Peste 50 de tipuri de sporuri (încă mai documentez) – de la spor pentru condiţii de stres/suprasolicitare neuropsihică, la spor pentru muncă în ture, spor pentru gestionarea informaţiilor clasificate sau pentru păstrarea confidenţialităţii. Şi vechimea în muncă aduce o majorare a salariului la nivelul posturilor cu aceleaşi cerinţe/responsabilităţi. Şi dacă eşti nominalizat în proiecte din fonduri europene, eşti avantajat – primeşti o majorare a salariului de până la 50%. Personalul bugetar beneficiază şi de indemnizaţie de hrană (347 lei/lună) şi, desigur, de vouchere de vacanţă. Este foarte bine că s-a început o evaluare completă pentru fundamentarea deciziilor, a transmis fostul ministru al Muncii pe pagina Facebook.