Sari la conținut

La jumătatea lunii aprilie ajungem la 100.000 de vaccinuri pe zi, susține premierul Florin Cîțu

Capacitatea de vaccinare va fi crescută până la 100.000 de doze zilnic, a afirmat premierul Florin Cîțu, punctând că zonele rurale vor fi abordate prin centre mobile de vaccinare.

Vom crește capacitatea de vaccinare, astfel încât, la jumătatea lunii aprilie să ajungem la efectuarea zilnică a 100.000 de doze și să pătrundem mai mult în zonele rurale sau greu accesibile, cu centre mobile de vaccinare. Înțeleg efortul făcut de toată lumea în această perioadă, însă este nevoie să continuăm pentru că în următoarele două luni cele câteva milioane de doze de vaccin care vor ajunge în România vor fi decisive pentru a depăși cu bine pandemia, a declarat Cîțu.

Premierul a criticat încălcarea, de către „o mână de oameni”, a normelor sanitare în vigoare și a precizat că respectarea actualelor măsuri și vaccinarea ar fi suficiente pentru a nu se impune restricții suplimentare.

Ar fi suficientă respectarea strictă a actualelor măsuri – purtarea măștii sanitare în spații publice, distanțarea, evitarea aglomerației – în paralel cu procesul susținut de vaccinare pentru a nu fi necesare alte decizii restrictive sau carantinarea zonală pentru limitarea răspândirii virusului, a precizat premierul.