Sari la conținut

Creșterea alocațiilor de la 1 iulie ar putea fi amânată prin OUG. Nici Cîțu, nici Orban nu susțin mărirea acestora pentru a doua oară în acest an

Creșterea alocațiilor pentru copii de la 1 iulie – a doua din acest an – ar putea fi amânată prin Ordonanță de Urgență de către Guvern, a anunțat astăzi premierul Florin Cîțu, potrivit căruia coaliția de guvernare a discutat despre o singură creștere a alocațiilor în 2021 la crearea bugetului pentru acest an.

Colegii mei din coaliţie au fost acolo când am aprobat bugetul pe anul acesta. Am discutat anul acesta despre o singură creştere a alocaţiilor, la începutul anului. Care va fi dinamica, va fi prin amendamente în Parlament, dacă nu le fac la timp, atunci va trebui o ordonanţă de urgenţă prin care să prorogăm. Nu de alta, dar nu vom avea în buget și atunci vom avea o problemă bugetară, a declarat premierul Florin Cîțu.

Și liderul PNL, Ludovic Orban, anunțase anterior că este posibil ca în prima ședință a coaliției de guvernare să fie discutată situația alocațiilor, susținând că nici el, nici Florin Cîțu nu susțin o nouă creștere a acestora de la 1 iulie.

Astfel întrebat despre decizia cu privire la reexaminarea, la cererea președintelui Klaus Iohannis, a proiectului de lege privind creșterea alocațiilor, în prezent în dezbaterea comisiei pentru muncă a Senatului, Ludovic Orban a declarat că PNL nu susține această a doua mărire prevăzută pentru data de 1 iulie.

Cu siguranţă, chiar săptămâna asta ar fi trebuit (luată o decizie – n.r.), dar a apărut prezentarea publică a PNRR şi nu am mai ţinut şedinţa coaliţiei. Probabil, la prima şedinţă a coaliţiei vom discuta. Punctul nostru de vedere l-am exprimat, atât premierul Cîţu, cât şi eu, şi anume că susţinem formula care a fost adoptată în Senat. Acolo este OUG, este o lege de adoptare a OUG care a suferit un amendament în Senat şi, din punctul nostru de vedere, susţinem amendamentul în Senat, să nu existe creşterea de la 1 iulie. De altfel, am şi anunţat public că aceasta va fi poziţia noastră, a subliniat liderul liberalilor.