Sari la conținut

Florin Cîțu, îngrijorat de inflație: „Sper să nu crească peste 10%”

Președintele Senatului Florin Cîțu este îngrijorat de rata inflației, dat fiind că, potrivit acestuia, o nouă creștere a sa ar însemna „o taxă pe sărăcie”. Potrivit liderului PNL, la depășirea pragului de 10% a inflației lucrurile „ar scăpa de sub control”.

Eu sper să nu crească peste 10% (rata inflației, n.r.), pentru că atunci chiar lucrurile ar scăpa de sub control şi ar fi foarte complicat să readuci inflaţia la 2,5% fără costuri majore în economie. (…) Despre inflaţie sunt discuţii, sunt îngrijorările pe care le am. În acest moment, rata inflaţiei este cu mult peste ţintă; ținta Băncii Centrale, ştiţi foarte bine, este 2,5; este trecut peste ţintă. Întrebarea este dacă se menţine sus această rată o perioadă lungă de timp, care sunt soluţiile. Şi aici, repet, ele sunt la Guvern şi la BNR, dar dacă nu se rezolvă această problemă va trebui să ne aşteptăm, în special în sectorul bugetar, ca oamenii să vină cu cereri de creşteri de salarii, a declarat Florin Cîțu la Senat.

Actualul lider al PNL așteaptă soluțiile în coaliție:

Până la urmă, există o întrebare pe care şi-o pun economiştii, dacă poţi să ai inflaţie mare, dobânzi mici şi curs stabil în acelaşi timp. Dacă nu, unde dai drumul? Dar, soluţiile, repet, le aştept în coaliţie. Am spus şi în coaliţie că sunt îngrijorat de rata inflaţiei, pentru că asta ar însemna, pentru românii cu venituri mai mici, în primul rând, o taxă pe sărăcie, dar îi afectează pe toţi, a precizat acesta.

Imagine – Captură video Facebook/FlorinCîțu.