Sari la conținut

PSD vrea scăderea la jumătate a accizei la combustibil

PSD vrea ca acciza la combustibil să fie redusă temporar cu 50% în contextul creșterii prețurilor la pompă, potrivit unui anunț făcut astăzi de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care a precizat că a înaintat această propunere către membrii coaliției.

Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsură care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.
Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.

Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice. Aceasta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an, a arătat ministrul Finanțelor.

Anterior, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declarase că o înjumătățire a accizei urmează să aibă un efect benefic asupra inflației.