Sari la conținut

Protecția Consumatorilor: Nu vă lăsați manipulați de false alarme; România dispune de suficiente stocuri de produse alimentare

România are suficiente stocuri de produse alimentare, atât perisabile, cât și cu termen mai îndelungat de valabilitate – Nu există, așadat, niciun motiv de îngrijorare cu privire la stocuri, au transmis reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și cei ai Asociației Marilor Reţele Comerciale din România.

România dispune de suficiente stocuri de produse alimentare cu termen mai îndelungat de valabilitate sau perisabile, inclusiv ulei. Nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la stocuri. Mai mult, odată cumpărate cantităţi atât de mari de către un număr considerabil de cetăţeni, ar putea deveni dificilă reaprovizionarea magazinelor respective, schimbându-se, astfel, ritmicitatea obişnuită a lanţului comercial. ANPC se află în permanentă legătură cu reprezentanţii marilor retaileri, urmând a informa periodic consumatorii, ca şi până acum, referitor la modul în care se derulează actul comercial, în concordanţă cu respectarea drepturilor lor, se arată într-un comunicat de presă transmis astăzi de ANPC, după ce șeful Autorității, Horia Constantinescu, a discutat azi cu reprezentanții AMRCR în contextul panicii instalate recent în rândul cumpărătorilor români.

Potrivit ANPC, nu există niciun motiv de îngrijorare pentru consumatori, se precizează în documentul citat.