Sari la conținut

Ministrul Mediului: Peste 80.000 de gospodării ar putea fi conectate gratuit la reţele de apă şi canalizare prin programul „Prima conectare” din PNRR, în valoare de 825 de milioane de lei

Peste 80.000 de gospodării din România aflate în zone în care există rețele de apă și canalizare vor putea fi conectate gratuit la acestea prin PNRR, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Programul „Prima conectare”, care prevede conectarea populaţiei la reţelele de apă şi canalizare, este o componentă din PNRR în valoare de 825 milioane de lei, al cărei scop este să sprijine „acele familii care, deşi au în faţa curţii, deşi au posibilitatea de conectare la o reţea de apă şi canalizare, nu au făcut-o din diverse motive, de cele mai multe ori din motive sociale”.

Potrivit ministrului Mediului, ghidul de finanţare pentru acest program urmează să fie pus în dezbatere publică în următoarele zile, iar în aprilie proiectul ar trebui să pornească. Țara noastră are obligația de a ajunge la un grad de conectare a populaţiei la reţelele de apă şi canalizare de 80% – 90%, România având infringement în acest domeniu.