Sari la conținut

Purtătorul de cuvânt al USR îl întreabă pe prim-ministru ce are de gând în legătură cu pensiile speciale | „Termenul din PNRR este 31 decembrie”

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt și liderul deputaților USR, a solicitat prim-ministrului Nicolae Ciucă și ministrului Muncii, Marius Budăi, să ofere clarificări privind modul în care va decurge procesul de eliminare a pensiilor speciale, ținând cont că se apropie termenul limită negociat cu Comisia Europeană în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Moșteanu s-a adresat prim-ministrului și ministrului Muncii printr-o postare pe o rețea de socializare, în care a criticat două partide din coaliția de guvernare, PSD și PNL, că „blochează” de 4 luni un proiect de eliminare a pensiilor speciale.

Am solicitat și săptămâna trecută în Biroul Permanent introducerea pe ordinea de zi a legii USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, lege redepusă pe 6 mai după decizia CCR. De fiecare dată, PSD și PNL s-au opus. De peste 4 luni blochează acest proiect. Solicit încă odată premierului Ciucă și ministrului Budăi să facă public planul de tăiere a pensiilor speciale. Termenul din PNRR este 31 decembrie. Vrem cu toții să știm ce au de gând. a comunicat Ionuț Moșteanu (USR) pe o rețea de socializare.