Sari la conținut

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului numește impozitarea contractelor part-time un compromis

Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului al PNL, a declarat despre modificările Codului Fiscal cu referire la contractele de muncă part-time, că într-o coaliție de guvernare apar compromisuri și că „din păcate, acesta este unul din aceste compromisuri”.

Am văzut la un moment dat o estimare făcută de asociaţiile de profil, că în momentul de faţă ar fi afectaţi peste 70.000 de salariaţi. Acum, să ne înţelegem, eu sunt ministru politic, reprezint un partid de dreapta, un partid care în anii trecuţi s-a luptat să scoată o astfel de prevedere. Deci, este clar că nu suntem încântaţi de această prevedere, atunci când s-a făcut modificarea la Codul Fiscal, a declarat Cadariu.

Pentru stabilitate am format această coaliţie, într-o coaliţie sunt şi compromisuri. Din păcate, acesta este unul din aceste compromisuri, în ideea de a funcţiona, a adăugat ministrul.

Acesta și-a exprimat „speranța că se va reveni” la politica fiscală de dinaintea modificărilor aduse Codului Fiscal.

Reamintim că anul acesta guvernul a adoptat o serie de modificări la Codul Fiscal, care au rezultat în supraimpozitarea contractelor de muncă part-time sau cu normă redusă. Conform modificărilor, contractele part-time sunt impozitate ca și cum ar fi contracte full-time – cu normă întreagă.

Imagine – Facebook/DanielCadariu.