Sari la conținut

63.000 de vouchere sociale retrase. Boloș: Beneficiarii aveau câștiguri prea mari, de peste 1.500 de lei

Aproximativ 63.000 de vouchere sociale au fost retrase, în urma cumulării veniturilor de peste 1.500 lei, potrivit ministrului Investițiilor și Afacerilor Europene, Marcel Boloș.

Sunt vreo 63.000 cărora le-am retras cardurile, ca urmare a cumulării veniturilor, a celor înregistrate la Fisc şi celor înregistrate din pensii. (…) La fiecare tranşă pe care o acordăm, lista de beneficiari este verificată împreună cu ANAF şi cei care cumulează venituri şi din alte surse şi depăşesc pragul de 1.500 de lei sunt eliminaţi. (…) Înainte de a acorda voucherele sociale, facem această verificare şi dacă mai sunt pe parcurs care realizează venituri, desigur că pe acestea le blocăm, a explicat Marcel Boloș.

Cetățenii cu venituri peste pensia minimă socială nu se încadrează în categoria sărăciei extreme, conform ministrului.

Demersurile pentru ceea ce înseamnă prelungirea valabilităţii voucherelor sociale îl facem, dar cred eu că nu vor mai fi voucherele acordate pentru toate categoriile de beneficiari care au fost până acum în legislaţie. (…) Adică, cei care au veniturile peste pensia minimă socială sunt consideraţi, din punct de vedere al comisiei, că nu fac parte din categoria socială de sărăcie extremă. (…) Familiile vulnerabile rămân în continuare, a completat acesta.

Imagine – Facebook/MarcelBoloș.