Sari la conținut

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început distribuirea cardurilor de energie prin Poșta Română

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a început distribuirea cardurilor de energie, care vor sprijini 4 milioane de persoane din medii vulnerabile în România. Bugetul total alocat proiectului este de 4 miliarde de lei.

Dăm oficial startul etapei de distribuire a ajutoarelor pentru plata facturilor la energie de care vor beneficia 4 milioane de români. Cu sprijinul Poștei Române, în cursul zilei de astăzi peste 360.000 de beneficiari din 7 județe vor primi acasă cardurile pentru energie. Procesul va continua în perioada următoare, astfel încât până la data de 20 februarie, când vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, cât mai mulți beneficiari să fi intrat deja în posesia cardurilor. Reamintesc că, în paralel cu procesul de distribuție, se prelucrează informaţiile din declaraţiile pe proprie răspundere și continuă procesul de interogare a bazelor de date pentru cei 550.000 de beneficiari pentru care sunt necesare clarificări înainte de decizia de emitere a cardurilor. Fac apel către toţi beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, odată incluși în listele de beneficiari. Mulțumesc din nou Poștei Române pentru sprijinul esențial pe care ni-l acordă pentru a putea implementa acest program, cel mai mare de acest gen realizat până acum de Guvern, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ajutorul constă din două tranșe de câte 700 de lei, prima putând fi utilizată până la jumătatea anului, în timp ce a doua va fi valabilă până la data de 31 decembrie 2023.