Sari la conținut

România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams (SUA)

Statul român va cumpăra 54 de tancuri Abrams, potrivit generalului-locotenent Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente.

Sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile privind achiziția unui batalion de tancuri Abrams. În ceea ce privește acest tanc mă amuz că toate lumea își închipuie că va fi achiziționat un tanc vechi fără să cunoască specificul american de modernizare a tancului (…) Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, Abrams e cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor. Produsul va fi achiziționat printr-o achiziție de tip guvern la guvern, a declarat generalul-locotenent Incicaș.

Generalul-locotenent a vorbit atât despre aceste achiziții, cât și despre alte contracte și programe de înzestrare.

Acestea includ submarine, transportoare blindate MOWAG Piranha V, drone, sisteme de apărare antiaeriană, aproape 3.000 de platforme de transport de la Iveco, sisteme de radar terestre, sisteme de senzori și de comunicații și alte echipamente de luptă.