Sari la conținut

Ciolacu: Dacă PNL nu înțelege ce e în joc, îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a amenințat că-și va da demisia din funcția de șef al Guvernului și că se va ajunge la alegeri anticipate dacă partenerii din Coaliție, PNL, nu susțin pachetul fiscal pregătit în ultimele săptămâni. Acesta a vorbit la Aleph News despre importanța fondurilor europene și oportunitatea României de a se alătura Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional (…) Eu nu îmi permit să pierd aderarea la OCDE. Îmi asum măsurile cap-coadă. România nu își mai poate permite această situație, a declarat premierul.

Acesta a sugerat că nu ar accepta un scenariu în care cei din PNL nu susțin măsurile fiscale menite să reducă deficitul bugetar, măsuri care includ reforme în administrație și eliminarea mai multor facilități fiscale pentru anumite sectoare (IT, agricultură, construcții).

Fostul premier, Nicolae Ciucă (PNL) a declarat că „nu s-a pus problema ca Marcel Ciolacu să negocieze cu mandatul pe masă” și că „nu s-a pus niciodată problema ca PNL să nu își asume aceste măsuri”.

Am discutat și cu premierul, și în interiorul PNL, și am convenit să facem să nu creștem taxele. Nu va exista creștere de impozit sau de TVA sau scădere de venit a cetățenilor, a explicat fostul prim-ministru și actualul președinte al PNL.

Prim-ministrul Ciolacu a anunțat că Guvernul va renegocia între timp pragul de deficit bugetar sub care România trebuie să se încadreze pentru a evita suspendarea fondurilor europene.

Imagine – Facebook/MarcelCiolacu.