Sari la conținut

Prim-ministrul Ciolacu, în Financial Times: „România nu depinde de Rusia în nicio măsură. Continuăm să sprijinim Ucraina” | Despre deficitul bugetar

Premierul Marcel Ciolacu a declarat pentru publicația Financial Times că România va continua să susțină Ucraina, mărind capacitatea portului Constanța.

Ucraina va avea aproximativ 40 de milioane de tone de cereale pentru export în 2023 (…) Pentru a (facilita) acest lucru, am crescut capacitatea atât în portul Constanța, cât și pe căile de acces către portul Constanța pentru a face acest lucru posibil. Ne-am mobilizat cât de bine am putut (…) Ne-am învăţat bine lecţiile despre Rusia. Suntem la zero dependenţă faţă de energia sau resursele ruseşti. Sprijinul nostru pentru Ucraina este necondiţionat, a declarat prim-ministrul României.

De asemenea, acesta a făcut câteva precizări referitoare la situația economică a României, susținând că deficitul bugetar, care a fost de 6,2% din PIB anul trecut, va scădea cu siguranță în timpul acestui an.

Acum trei ani aveam o situaţie economică foarte diferită faţă de cea de acum. România este acum stabilă, având a doua rată de creştere în Europa, care vine din investiţiile străine directe. Dar bugetul a trebuit să fie reorganizat pentru a ajuta Ucraina, în special în ceea ce priveşte transporturile de cereale, a explicat Marcel Ciolacu.

Imagine – Facebook/MarcelCiolacu.