Sari la conținut

Executivul a stabilit măsurile necesare pentru sprijinirea oamenilor şi comunităţilor afectate de inundaţii

Întreaga ţară s-a confruntat în ultima perioadă cu calamităţi naturale care au provocat dezastre şi au afectat foarte multe gospodării, rezervaţii naturale, drumuri şi poduri.

Marţi, 4 iulie 2018, în şedinţa de Guvern, Executivul a stabilit mai multe măsuri necesare pentru sprijinirea oamenilor şi comunităţilor afectate de inundaţii. Astfel, pentru sprijinirea oamenilor şi localităţilor afectate de inundaţii se vor asigura produsele de strictă necesitate, materiale de construcţii pentru refacerea caselor distruse, alocarea de ajutoare financiare familiilor respective, deblocarea drumurilor şi a căilor ferate distruse de inundaţii, asigurarea furajelor necesare animalelor domestice din zonele calamitate şi altele.

S-au luat măsuri pentru ca autorităţile să poată interveni imediat pentru a preîntâmpina şi diminua efectele eventualelor inundaţii ce pot apărea în perioada următoare. În acest sens, autorităţile sunt pregătite să intervină pentru consolidarea unor maluri de apărare, breşe controlate, înălţarea unor diguri. S-a discutat despre refacerea infrastructurii de transport distruse sau afectate de inundaţii.

La solicitarea premierului Viorica Dăncilă, Ministerul Tineretului şi Sportului va organiza tabere gratuite destinate copiilor din familiile ale căror locuinţe au fost afectate de calamităţi.

Pentru luna iulie au fost puse la dispoziţie locuri în tabere din 8 judeţe, iar locaţiile disponibile au fost comunicate către comandamentul Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, Direcţiile Judeţene de Tineret şi Sport din teritoriu au primit dispoziţia de a organiza în cel mai scurt timp puncte de colectare în 25 de judeţe, care vor fi destinate ajutorării cu alimente şi îmbrăcăminte pentru cei afectaţi.

Guvernul României vine în sprijinul familiilor afectate de calamităţi, ca acestea să poată să depăşească această perioadă. Taberele de vară pentru copiii familiilor afectate de inundaţii vor veni ca o mică alinare a suferinţei şi un prilej de a uita problemele prin care trec.

sursă: cdep.ro