Sari la conținut

Meşteşugarii şi artizanii pot primi finanţare pentru a participa la Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri 2018

Începând de luni, 23 iulie 2018, ora 10.00, va deveni activă pe site-ul http://www.aippimm.ro aplicaţia de înscriere în cadrul Programului Naţional Multianual pentru Susţinerea Meşteşugurilor şi Artizanatului 2018.

Programul urmăreşte, prin organizarea pe durata a trei zile a unui târg naţional pentru artizanat şi meşteşuguri, îndeosebi susţinerea micilor artizani şi meşteşugari în promovarea produselor proprii, obiectelor de artă populară şi artizanat, creşterea vizibilităţii acestora pe piaţă, dezvoltarea contactelor de afaceri şi stabilirea unor legături parteneriale, precum şi prezentarea publicului din tradiţiile de odinioară.

Aplicanţilor admişi în Program li se asigură participarea gratuită la târg, fiind suportate prin schema de minimis atât cheltuielile de transport pentru beneficiari şi pentru produsele acestora, în valoare maximă de 2.000 lei, cât şi cheltuielile de cazare a beneficiarilor pe perioada desfăşurării evenimentului, în valoare de maximum 1.600 lei/beneficiar.

Încurajez meşteşugarii şi artizanii botoşăneni să aplice la acest Program, care are frumoasa misiune de a promova tradiţiile şi produsele autentice româneşti. Știu că sunt mulţi oameni talentaţi şi pricepuţi în judeţul nostru, care au păstrat tradiţiile vii şi cred că este important ca aceştia să ajungă să se facă cunoscuţi la nivel naţional şi, uniţi într-un singur loc, să transmită arta meşteşugului şi să prezinte produsele pe care le realizează cu măiestrie, celor interesaţi, a declarat deputatul Răzvan Rotaru.

Perioada estimativă a Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri este 28-30 septembrie 2018, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”.

sursă: cdep.ro

Categorii

Local, PSD, Ştiri

Etichete