Sari la conținut

Invitație pentru producătorii de film, lansată de Guvern: co-producții prin schemă de ajutor de stat

Ana Birchall, viceprim-ministru, a participat la Ischia Global Film&Music Fest pentru a promova pachetul de facilități acordate de Guvern pentru sprijinirea realizării de co-producții în industria cinematografică românească.

Guvernul României este determinat să susțină industria cinematografică. Am prezentat producătorilor și reprezentanților marilor studiouri schema de ajutor de stat adoptată de Guvernul Dăncilă, prin care ne propunem să stimulăm producția de filme prin încurajarea inițiativei private în domeniul creării, finanțării, producției și distribuției de filme românești sau de filme realizate cu participare românească.

Conform oficialului român, prin schema de ajutor de stat destinată industriei cinematografice – care acoperă până la 45% din totalul cheltuielilor eligibile – România devine cea una dintre cele mai atractive destinaţii din Europa pentru coproducția de filme.

Schema de ajutor de stat pentru industria cinematografică se derulează până la 31 decembrie 2020 și are un buget anual maxim de aproximativ 50 milioane euro.

Potrivit comunicatului de presă emis de Guvern, ajutorul de stat acordat constă în:

  • Alocări financiare de 35% din totalul cheltuielilor eligibile cu achiziția, închirierea, fabricarea de bunuri și/sau servicii ocazionate de dezvoltarea proiectelor de film;
  • Alocări financiare de 10% peste alocarea de bază, cu condiția promovării unei zone geografice, a unui oraș sau a României în cadrul aceleași producții cinematografice.

Categorii

Social, Ştiri

Etichete