Sari la conținut

Péter Ferenc, UDMR: În lipsa strategiilor și programelor naționale, România nu va putea să țină pasul cu statele europene dezvoltate

Péter Ferenc și senatorii Novák Csaba Zoltán și Császár Károly Zsolt au susținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia au prezentat cele mai importante acte normative adoptate în ultima sesiune parlamentară.

Potrivit președintelui UDMR Mureș, până când nu suntem legați de restul Europei printr-o infrastructură modernă, economia nu poate să se dezvolte corespunzător. Această situație trebuie remediată, iar UDMR va fi în continuare partener în eforturile făcute pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare pentru România cu ajutorul căreia țara va putea fi mai puternică pe plan economic.

Senatorul Novák Csaba Zoltán, vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ a Senatului, a vorbit despre legile adoptate recent privind sistemul grădinițelor și creșelor:

„Prin faptul că învățământul preșcolar va avea caracter obligatoriu, sistemul nostru educațional va putea deveni mai eficient. (…) Pe lângă modificarea legislației, am acordat mereu atenție deosebită și programelor comunitare, deoarece credem în necesitatea și eficiența acestora. Am organizat două programe importante în ultimele luni: consultații pentru elevii din clasa a opta care se pregăteau de examenul de capacitate, și tabăra de copii pentru însușirea tehnicilor de comunicare în limba română”.

În schimb, senatorul UDMR Császár Károly Zsolt a prezentat modificările aduse Legii fondului funciar și Legii cadastrului, ca și prevederile importante ale Codului Administrativ:

„UDMR a depus numeroase amendamente la proiectul de lege privind modificarea Codului administrativ propus de guvern, dintre care peste șaptezeci au fost acceptate. Datorită amendamentelor noastre, folosirea limbii materne a fost extinsă la prefecturi, la instituțiile deconcentrate, respectiv la inscripționarea străzilor, spațiilor publice și a piețelor”, a declarat acesta.

sursă: udmr.ro