Sari la conținut

Bogdan Cojocaru, MCSI: În ultimele 6 luni, 219 localități au fost conectate la internet de mare viteză. Total: 500+

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Bogdan Cojocaru, a prezentat bilanțul primelor 6 luni de activitate.

Unul dintre cele mai importante proiecte din portofoliul ministerului său, Ro-NET a ajuns astăzi la peste 500 de localități conectate la internet în bandă largă, din 721 vizate. Potrivit ministrului, lucrările din 219 localități au fost recepționate în ultima jumătate de an, sub coordonarea sa.

E un proiect foarte important din punct de vedere al implicațiilor sociale pe care le are (…) aproximativ 400.000 de gospodării vor putea să aibă acces la internet în bandă largă, a declarat Bogdan Cojocaru.

Ro-NET este un proiect finanțat prin fonduri structurale europene, al cărui obiectiv este reducerea decalajului digital, creșterea nivelului de educație și a nivelului de acces la servicii online prin extinderea razei de acțiune a magistralelor de comunicații electronice în bandă largă în zonele ”albe” prin construirea de rețele de distribuție.

Ministerul Comunicațiilor lucrează, de asemenea, la un alt proiect amplu de investiții în zona de infrastructură, destinat atât persoanelor fizice, cât și instituțiilor publice. Astfel, NGN – Next Generation Network – estimat la 64 de milioane de euro, va putea aduce în alte 170.000 locuințe internet în bandă largă.