Sari la conținut

Ludovic Orban a hotărât criteriile de selecție pentru candidaturile la europarlamentare

Luni, 30 iulie, Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat care sunt criteriile de selecție, procedura și calendarul de desemnare a candidaților PNL la alegerile pentru Parlamentul European din 2019.

Astfel, candidaturile trebuie să fie depuse până la 1 septembrie 2018, iar pentru a candida pe listele PNL fiecare trebuie să fie susținut de jumătate plus unul din filialele din euroregiunea de dezvoltare pe care o reprezintă, din cele 8 regiuni existente. Ludovic Orban susține că fiecare regiune trebuie să aibă 4 candidați pe listă, plus un supleant, astfel existând un echilibru în reprezentarea fiecărei regiuni și a județelor din cadrul regiunilor.

Dosarul de candidatură va cuprinde atât un CV profesional, cât și unul politic, plus un proiect cu activitatea pe care vor să o desfășoare dacă ajung în Parlamentul European, experința politică, personală și în relații internaționale fiind importante în selecția candidaților.

„Forma finală a listei de candidaţi va fi votată cel mai târziu în data de 1 noiembrie, de către Biroul Politic Naţional (BPN), conform prevederilor statuare, la propunere BEx”, scrie Ludovic Orban în fișa cu propunerile criteriilor pentru alegerea candidaților.

Primul loc pe lista candidaților va fi decis de Biroul Executiv al PNL, la propunerea președintelui partidului, însă este posibil ca însuși Ludovic Orban să candideze și, prin urmare, să fie primul pe listă. O parte dintre actualii europarlamentari vor să candideze din nou, dar și noi intrați în partid, precum Siegfried Mureșan. Se vorbește chiar de o candidatură a lui Vasile Blaga, nou revenit pe scena PNL. 

Categorii

PNL, Ştiri

Etichete

,